Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ- Η μυστήρια εξαφάνιση της λογικής και άλλες παράξενες υποθέσεις

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη έρευνα που έγινε τον Ιούνιο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και παρουσιάστηκε  σε συνέδριο στο Βερολίνο είναι αποκαλυπτικό για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Μια προσεκτική μελέτη  των στοιχείων βοηθά να κατανοήσουμε και τα βαθύτερα αίτια της σημερινής κρίσης, η οποία ασφαλώς, δεν είναι μόνον οικονομική. 
Τι λέει η έρευνα;
Το 75,25%  των Ελλήνων πιστεύει ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από διάφορα εξωθεσμικά κέντρα, ελληνικά και ξένα.  Το ποσοστό αυτό δεν είναι απλώς μεγάλο, είναι τρομακτικό  και απαισιόδοξο.
Η κρίση, δεν οφείλεται, λοιπόν στις παθογένειες  της ελληνικής οικονομίας , του πολιτικού συστήματος  και του τρόπου που λειτουργούσε η ελληνική κοινωνία, αλλά είναι σχέδιο κάποιων σκοτεινών δυνάμεων που για κάποιο λόγο θέλουν το κακό του ελληνικού λαού!!!

Δεν οφείλεται στις ρουσφετολογικές πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις! Ούτε στην τεράστια φοροδιαφυγή για την οποία δεν ευθύνονται μόνον οι κυβερνήσεις, αλλά και οι χιλιάδες, εκατομμύρια ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν δήλωναν τα πραγματικά τους εισοδήματα… Ούτε φυσικά, στις συντεχνίες που δεν επέτρεψαν τις τελευταίες δεκαετίες  καμία  μεταρρύθμιση και εξορθολογισμό του συστήματος. Μπορούμε να θυμηθούμε τι είχε συμβεί με το Ασφαλιστικό το 2001; Τόσο οι μελέτες Σπράου στις οποίες στηρίχθηκε η πρόταση Γιαννίτση, όσο και οι μελέτες του Ινστιτούτου  Εργασίας διαπίστωναν πως το Ασφαλιστικό εάν συνέχιζε  όπως είχε θα προκαλούσε τεράστια ελλείμματα και θα υπονόμευε  τον μέλλον των ασφαλισμένων.  Η πρόταση Γιαννίτση  χρησιμοποιώντας τη λογική πρότεινε σειρά μέτρων που εγγυώντο την βιωσιμότητά του για αρκετά χρόνια. Απορρίφθηκε αφού ξεσηκώθηκε όλη η Ελλάδα. Η πρόταση της ΓΣΕΕ προέβλεπε την κλασσική ελληνική συνταγή. Να χρηματοδοτηθούν τα ελλείμματα από το κράτος. Όπερ και εγένετο! Το αποτέλεσμα ήταν ότι μεγάλωναν σταδιακά τα κρατικά ελλείμματα. Οι αριθμοί είναι σαφείς: Αν είχαμε ψηφίσει το νόμο Γιαννίτση, θα είχαμε 70 δισεκατομμύρια λιγότερο χρέος!  
Σύσσωμη η χώρα- εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων- προτίμησε να απαρνηθεί τη λογική και επέλεξε την παράλογη και κοντόφθαλμη λύση. Ακριβώς την ίδια λογική ακολούθησε η ελληνική κοινωνία (πολιτικοί και πολίτες)  σε όλα τα κρίσιμα θέματα…
Όταν επρόκειτο να ιδιωτικοποιηθεί η «Ολυμπιακή»  που είχε ζημιά 1 εκατ. την ημέρα, κραύγαζε «ξεπούλημα». Το ίδιο  και για τον ζημιογόνο ΟΣΕ και για κάθε ιδιωτικοποίηση. Η ελληνική κοινωνία ανέχθηκε τις χιλιάδες πελατειακές προσλήψεις αργόμισθων. Ξοδεύαμε τεράστια – δυσανάλογα-  ποσά για υγεία και παιδεία, χωρίς  τις αντίστοιχες υπηρεσίες, ενώ κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού  ακυρωνόταν, καθως προσέκρουε στην λυσσαλέα αντίσταση συμφερόντων διαφόρων συντεχνιών.
Υγεία: Από το 1 δις φαρμακευτική δαπάνη το 2000 ξεπεράσαμε τα 5 δις δαπάνη το 2009. Με βάση τα στοιχεία του σε κάθε Έλληνα πολίτη κάθε χρόνο αντιστοιχούν 34,5 κουτιά φαρμάκων. Στη Γερμανία, το αντίστοιχο νούμερο είναι 19,7.
Η «δωρεάν» παιδεία κοστίζει στην Ελλάδα 14,7 δισ. ευρώ, από τα οποία περίπου  το 1/3 είναι η επίσημη δημόσια δαπάνη. Το υπόλοιπο είναι χρήματα που φεύγουν στην παραπαιδεία  και ιδιωτικά σχολεία..
 Ακόμη και ο νόμος Διαμαντοπούλου για την Ανώτατη Παιδεία αν και ψηφίστηκε με πλειοψηφία 250 και πλέον ψήφων, ακυρώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος της, λόγω των αντιδράσεων των συντεχνιών… Και εδώ η λογική θυσιάστηκε στα μικροσυμφέροντα και στις συντεχνιακές αντιλήψεις…
Αυτά, είναι ορισμένα παραδείγματα που οδήγησαν στην οικονομική κρίση. Παράλληλα, όμως δείχνουν πως η λογική εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από την νεοελληνική κοινωνία. Οι πολίτες λειτουργούν ως «ψεκασμένοι» και προτιμούν να αναζητούν τις αιτίες της κακοδαιμονίας  μας στις «προφητείες» του γέροντα Παϊσιου και άλλων τινών γερόντων. Στις θεωρίες συνωμοσίας, αντί να βάλουν κάτω την κοινή λογική που μας χάρισε ο Θεός και η Φύση…
  Και για να ολοκληρωθεί ο παραλογισμός, σύμφωνα με την παραπάνω έρευνα: Το 68,66% υποστηρίζει ότι το φάρμακο ενάντια στον καρκίνο έχει βρεθεί, αλλά δεν δίνεται σε ευρεία κυκλοφορία, το 58,74% ισχυρίζεται ότι η επίθεση στους δίδυμους πύργους ήταν αποτέλεσμα καλά οργανωμένου σχεδίου των ΗΠΑ για να επιβάλουν την εξωτερική τους πολιτική. Επίσης, το 27% των ερωτώμενων πιστεύουν ακόμη και ότι ο Νιλς Αρμστρονγκ δεν πάτησε ποτέ στη Σελήνη το 1969 και η προσελήνωση είχε σκηνοθετηθεί σε ερημική τοποθεσία!
Τέλος, το 60,86% των συμμετεχόντων στην έρευνα να πιστεύουν πως ο Κώστας Σημίτης έχει εβραϊκή καταγωγή.

Καλή συνέχεια στο καλοκαίρι και προσοχή στους… ψεκασμούς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου