Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Η μάχη του Γιώργου Καμίνη για την Αθήνα

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν δίνουν περιθώριο σε κανένα από τα κόμματα του μικρού κομματισμού για πανηγυρισμούς. Οι αρχικοί πανηγυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ με τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls, χαμήλωσαν και έδωσαν τη θέση τους σε πιο συγκρατημένες εκτιμήσεις.
Σίγουρα υπάρχουν πολλές εκτιμήσεις και αναγνώσεις των αποτελεσμάτων. Σε ένα μόνο σημείο θα συμφωνήσουμε όλοι. Ότι το φάντασμα των νεοναζί είναι εδώ. Στην Αττική, στην Αθήνα.
Ο Γιώργος Καμίνης άντεξε. Άντεξε στην «άγρια κομματική πόλωση», όπως δήλωσε και ο ίδιος, στις μυλόπετρες του δικομματισμού και στις ανοίκειες επιθέσεις των αντιπάλων του και έστειλε το μήνυμα πως όταν οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς είναι ενωμένες, μπορούν να κερδίσουν δύσκολες μάχες, όπως είναι η μάχη της Αθήνας.
Το απέδειξε το 2010 και απομένει να το αποδείξει και την επόμενη Κυριακή, αντιμέτωπος με ένα χαρακτηριστικό αυθεντικό δείγμα πολιτικών του κομματικού σωλήνα, που δεν θέτουν ως στόχο αυτόν που πρέπει, δηλαδή την επιτυχία και τη νίκη της αυτοδιοίκησης, αλλά μικροκομματικούς στόχους που εξυπηρετούν μόνο τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο Γ. Σακελλαρίδης. Ένας πολιτικός, που μετά από χρόνια στο βιογραφικό του θα καταγράφονται μόνον οι επιδόσεις του στο κόμμα του.

Ο Γιώργος Καμίνης δεν είναι των λόγων, είναι των έργων. Είναι ο δήμαρχος με όραμα για την πόλη του. Είναι ο πολιτικός με το «μπλοκάκι». Που βάζει στόχους και τους πετυχαίνει. Όχι έργα βιτρίνας, αλλά στόχους για μια Αθήνα σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δυνατή, ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες της. Οι στόχοι του για την επόμενη πενταετία, είναι η ανάπτυξη της Αθήνας, η κοινωνική αλληλεγγύη, το δημοκρατικό πρόσωπό της.
Απομένει σʼ εμάς, τους πολίτες, να ανταποκριθούμε στο κάλεσμά του.

Δημοσιεύτηκε στη «Μεταρρύθμιση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου