Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Η αλήθεια να λέγεται… 29/9/2016

 Μπορεί ο πρωθυπουργός με την ολομέτωπη επίθεσή του χθες στη Βουλή κατά της διαπλοκής (της παλιάς διαπλοκής), να επιχείρησε και πάλι να «θολώσει τα νερά» για το φιάσκο της διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά τα οι τελευταίες εξελίξεις τόσο με την υπόθεση Καλογρίτσα, όσο και τις σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις του από την Τράπεζα Αττικής, δεν μπορούν να καλυφθούν κάτω από τις υψηλές κορώνες που ακούστηκαν στην Βουλή.

Η αλήθεια είναι – και τα στοιχεία που βγήκαν στο φώς την τεκμηριώνουν- πως η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιχείρησε να στήσει στον χώρο των ΜΜΕ και ειδικά στα τηλεοπτικά- μία δική της διαπλοκή. Και μέσα από αυτήν να αποκτήσει τουλάχιστον ένα δικό της τηλεοπτικό κανάλι, αλλά και τα υπόλοιπα τρία που πήραν την άδεια να τεθούν με εκβιαστικό τρόπο υπό τον έλεγχό της.

Την είπε χωρίς περιστροφές σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9.84», ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλουγλου:

«Ο κ. Καλογρίτσας προφανώς συνήψε μια συμφωνία και με μέλη της τωρινής κυβέρνησης, αλλά αυτή η συμμαχία δεν ήταν τόσο ισχυρή ώστε να κερδίσει τους αντιπάλους». Πρόσθεσε ότι «φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά μέσα ενημέρωσης» και σημείωσε: « Όταν η κυβέρνηση έχει όλα τα μέσα εναντίον της, όταν φτιάχνεται ένα καινούργιο τηλεοπτικό τοπίο, θέλει να έχει και κάποια μέσα φιλικά προσκείμενα».

«Η κυβέρνηση δεν πέτυχε το στόχο της που ήταν να αλλάξει το τηλεοπτικό τοπίο με έναν σταθμό που δεν θα την πολεμούσε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε με τον πιο απλό και κυνικό τρόπο, αυτό που η αντιπολίτευση και πολλοί φορείς καταλόγιζαν στην κυβέρνηση της «Πρώτης φοράς Αριστεράς». Ότι δηλαδή, η πρόθεσή της δεν ήταν να «καθαρίσει» το τοπίο από την διαπλοκή, αλλά  να ελέγξει με κάθε μέσο την ενημέρωση.

Λίγες ημέρες πριν ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, είχε δηλώσει πως στελέχη της κυβέρνησης, υπουργοί και δημοσιογράφοι βρίσκονται πίσω από τον Καλογρίτσα.

Ο κ. Κούλογλου ήταν σαφής: «Φυσικά και είναι δουλειά της κυβέρνησης να έχει κάποια φιλικά μέσα ενημέρωσης».

Μπορεί την επόμενη ημέρα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε, ο κ. Κούλουγλου να επιχείρησε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 να ανασκευάσει τα όσα ομολόγησε στον «Αθήνα 9.84», αλλά η αλήθεια να λέγεται… και ειπώθηκε από τον ίδιο με τον πιο σαφή τρόπο. Αν και έμπειρος δημοσιογράφος, ο κ. Κούλουγλου υποστήριξε εκ των υστέρων πως τα «κακά ΜΜΕ» και εν προκειμένω ο 9.84 διαστρέβλωσαν τα όσα είπε. Ωστόσο,  scripta manent ή αλλιώς υπάρχει ηχογραφημένη η ομολογία του.

Το συμπέρασμα είναι πως η κυβέρνηση προσπάθησε «να κάνει τη δουλειά της», δηλαδή να αλλάξει το τηλεοπτικό σκηνικό και να δημιουργήσει το δικό της κομματικό κανάλι. Μια ομάδα με επικεφαλής του κ. Παππά, και την συμμετοχή κάποιων υπουργών και κάποιων συριζαίων δημοσιογράφων, πιστών στον αρχηγό και στις ιδέες του «σοσιαλισμού», ανέλαβαν να υλοποιήσουν το σχέδιο… με την βοήθεια και κάποιων έμπειρων, από την εποχή του Κοσκωτά…Κάτι, όμως δεν πήγε καλά. Ο σχεδιασμός είχε πρόβλημα και το παιχνίδι χάθηκε… και εξελίχθηκε σε φιάσκο…

Η αλήθεια να λέγεται….

Δημοσιεύεται και στην ιστοσελίδα του «Αθήνα 9.84»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου